Deprem Risk Raporu
Kentsel dönüşümün faydalarını duymayan kalmamıştır. Başta deprem riskli binaların tespit edilmesi ile can ve mal kaybının önüne hızlıca geçilebilmesi adına deprem risk raporu alınması önemlidir. Eski, deprem riskli, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların modern, depreme dayanıklı olarak yapılması ve daha yaşanabilir yerleşim alanlarının oluşturulması kentsel dönüşüm kanunu uygulaması ile gerçekleştirilebilir. Çarpık yapılaşmanın önüne ancak kentsel dönüşüm ile geçmek mümkündür. Deprem risk raporu alarak binalarının depreme karşı güvenli olmadığını tespit ettiren hak sahipleri devletin kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki teşviklerinden yararlanarak binalarını talepleri yönünde ilgili mevzuatlara uygun olarak yeniden inşa edebilirler.
Talep etmeniz halinde deprem risk raporunu Bilgi amaçlı olarak da alabilirsiniz böylece binanızın deprem risk durumunu öğrenip sonrasında resmi işlemlere başlayabilirsiniz. Şirketimiz uzman teknik kadrosu ile deprem risk raporu hazırladığı gibi aynı zamanda kentsel dönüşüm, bina güçlendirme hizmetlerini de sunmaktadır.
DEPREM RİSK RAPORU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VE HİZMET ALMAK İÇİN…
Deprem Risk Raporu Önemi
Kentsel dönüşüm kapsamından yararlanma isteyen hak sahipleri öncelikle binalarına deprem risk raporu almaları binalarının deprem yönetmeliğine uygun olmadığı yani deprem riskli olduğunu tespit ettirmeleri gerekmektedir. Bu tespitler için deprem konusunda uzman, iyi referanslara sahip yeterli ekip ve ekipmanı bulunan şirketler tercih edilmelidir. Firmamız teknik kadrosu ile bina deprem riskinin belirlenmesi için tüm çalışma ve tespitleri yapmakta; süreç hakkında hak sahiplerini bilgilendirmektedir.
Deprem Riskli Binaların Ortak Özellikleri Nelerdir ?
Şirketimizin uzun yıllara dayanan çalışmaları neticesinde deprem riskli binaların basit ortak özellikleri olduğu görülmüştür. özellikle 2000 yılından önce yapılmış binalar, hazır beton kullanılmadan inşa edilmiş yapılar, dere yatağı veya dolgu gibi yerlerine üzerine inşa edilmiş yapılar, kaçak, projesiz yapılmış binalar , bodrum kat ve çatılarında suya ve neme karşı izolasyonu bulunmayan binalar yapılan çalışmalar da genel olarak deprem riskli olarak çıkmaktadır. Sizde binanızın tehlikeli bir durumda olup olmadığına kontrolünü sağlamak için şirketimize başvuruda bulunup deprem risk raporu hazırlatabilirsiniz.
Riskli Yapı Saha Çalışmaları ve Bilgi Toplanması
Deprem riskli yapıların tespiti için bina beton dayanımının belirlenmesi amacı ile betonarme elemanlardan karot ile örnekler alınır; binanın oturduğu alan için zemin etüd raporu hazırlanır, binanın mevcut durumunun projesi çizilir, röntgen cihazı ile betonarme taşıyıcıların demirleri tespit edilir, bilgisayarda bina 3D modellenip gerekli deprem analizleri yapılarak bina deprem güvenliği belirlenir. Tüm çalışmalardan sonra bina deprem raporu hazırlanarak hak sahiplerine sunulur.
Şirketimiz tarafından yapılan teknik tespitler neticesinde binanız depreme güvenli çıkmaz ise hak sahibine konu hakkında bilgi verilir ve binada deprem güvenliği için alınması gereken önlemler konusunda da uzman ekiplerimiz tarafından bilgilendirme yapılır; talep edilmesi halinde bu konularda hizmet de sunulur. Deprem risk raporu hizmetleri veren şirketimiz ile irtibata geçerek konu hakkında bilgi ve danışmanlık alabilirsiniz.