Deprem Sağlamlık Raporu
Yapıların depreme ne kadar dayanıklı oldukları deprem sağlamlık raporu ile ölçülebilir. Ülkemiz coğrafi konumu itibariyle yıkıcı etkileri olan ve şiddetli depremleri üreten fay hatlarına sahip aktif bir deprem kuşağı içinde bulunmaktadır. Bu nedenle ülkemiz her an deprem tehlikesi ile karşı karşıyadır. Mevcut binalarımız 20-30 yaş ortalamasında eski deprem yönetmeliğine göre hazır beton kullanılmadan yapılmış binalardan oluşmaktadır. Can ve mal güvenliği için öncelikli olarak binalarımızı depreme karşı kontrol ettirmeli bu amaçla deprem sağlamlık raporu almalıyız.
Depremlerin yer ve zamanlarının önceden bilinemez oluşu sebebiyle insanlar bu tür doğal afetlere kimi zaman konutlarında, kimi zaman da işyerlerinde yakalanabilirler. Bu yüzden zaman geçirilen yapı ve binaların deprem sırasındaki ve hatta deprem sonrasındaki dayanıklılığı oldukça mühim bir konudur. Deprem sağlamlık raporu ile bina ve yapılar özelinde gerekli değerlendirmeler ve incelemeler yapılarak insanların içinde bulundukları mekana olan endişeleri giderilecektir. Şirketimiz teknik kadrosu ile deprem raporu, kentsel dönüşüm ve bina güçlendirme hizmetlerini sunmaktadır. Talep etmeniz halinde şirketimiz size bilgi amaçlı deprem raporu da hazırlamaktadır böylece binanızın durumunu öğrenip istediğini zaman resmi işlemlere başlayabilirsiniz.
DEPREM SAĞLAMLIK RAPORU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VE HİZMET ALMAK İÇİN…
Deprem Sağlamlık Raporu Nedir?
Ülkemiz özelinde en önemli sorunlarından birisi sağlamlık raporu alan ve deprem koşullarına karşı dayanıklı olan binaların oldukça kısıtlı sayıda olmasıdır. Özellikle projesiz, denetimsiz, hatta hazır beton bile kullanılmadan inşa edilen birçok bina bulunmaktadır. Bazı binalar ise 20 – 30 yaş aralığında olup bazıları ise çoktan ekonomik ömürlerini doldurmuş ve artık başta deprem olmak üzere yaşanacak doğal afetler karşısında dayanıksız hale gelmiştir. Bu binalarda yapılan çalışmalar ile yapının deprem karşısında ne oranda dayanıklı olduğu belirlenmiş olur. Binanın deprem güvenliği için hazırlanan rapora deprem sağlamlık raporu adı verilir.
Özellikle yaşadığınız yer fay hattı üzerinde veya fay hattı yakınındaysa, depreme karşı tehlike arz eden bir yerdeyse bu raporu mutlaka edinmeniz önerilir. Rapor sonucu eğer yapınızın depreme karşı dayanıklı olmadığı ortaya çıkar ise bu durumda binanız güçlendirebilir veya kentsel dönüşüm kapsamında binanızı yenileme yoluna gidebilirsiniz. Her konu uzmanlarımız sizi bilgilendirip her konuda hizmet sunacaklardır.
Deprem Sağlamlık Raporu Nereden Alınır?
Deprem sağlamlık raporu için deprem konusunda uzman, tecrübeli, gerekli teknik ekip ve ekipmanı bulunan iyi referanslara sahip şirketler seçilmelidir. Firmamız bu konuda uzman ekibi ve profesyonel çalışma prensibiyle sağlamlık raporu işlemlerini en güncel metot ve tekniklerle gerçekleştirerek size en iyi hizmeti verecektir. Ayrıca talep ederseniz sadece bilgi amaçlı olarak binanıza deprem testi yaptırıp deprem raporuna sahip de olabilirsiniz.
Deprem Sağlamlık Raporu Başvurusunda Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
Öncelikle deprem sağlamlık raporu almak ve binasının depreme karşı risk durumunu öğrenmek isteyen kişiler için başvuru esnasında gereken evraklar şunlardır:
- Hak sahibi nüfus cüzdanı ve tapu fotokopisi ile başvuru yapabilir.
- Vekaleten başvuru yapılacak ise vekaletname ve nüfus cüzdanı gerekir.
- Kişi kiracı ise kesinlikle nüfus cüzdanı fotokopisi, kira kontratı fotokopisi gerekir.
- Hak sahibi şirket ise kesinlikle vergi levhası, yetkiliye ait nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküleri ile tapu fotokopisi gerekir.
Yukarıdaki belgeler ile şirketimize başvuru yapılması halinde binanız için gerekli çalışmalar yapılarak deprem sağlamlık raporu en kısa sürede hazırlanıp başvuru sahibine teslim edilir.