Deprem Testi Nasıl Yapılır?
Oturduğumuz, çalıştığımız her tür amaçla kullanılan binaların depreme karşı dayanıklılığının tespiti için en çok sorulan sorulardan bir tanesi ‘deprem testi nasıl yapılır?’ dır. Binanızın depreme karşı güvenli olup olmadığını öğrenmek için binanıza konusunda uzman şirketlere deprem testi yaptırmanız yeterlidir. Şirketimiz uzman teknik kadrosu ile deprem testi, deprem raporu, kentsel dönüşüm ve bina güçlendirme hizmetlerini sunmaktadır.
Deprem testi kapsamında binanızda yapılacak teknik çalışmalar neticesinde binanızın deprem riski belirlenmiş olur. Talep etmeniz halinde bu çalışmaları bilgi amaçlı olarak yaptırabilir, bilgi amaçlı deprem raporunuzu alabilirsiniz. Bilgi amaçlı deprem testi için şirketimize başvuruda bulunmanız yeterlidir. Bilgi amaçlı yaptırmış olduğunuz deprem testi sonucunda binanız deprem riskli çıkar ise malikler olarak binanız deprem güvenliği için gerekli çalışmaları başlatmak için istediğiniz zaman resmi işlemlere başlayabilirsiniz. Deprem testi ile binanızın gerçek deprem riskini öğrenip deprem olmadan gerekli önlemleri alabilirsiniz. Deprem testi nasıl yapılır? konusunda şirketimizi arayıp uzmanlarımız ile görüşüp bilgi ve hizmet alabilirsiniz.
DEPREM TESTİ RAPORU ALMAK İÇİN…
Deprem Testinin Önemi
Deprem kuşağında bulunan ülkemizde insanlar oturdukları, çalıştıkları veya herhangi bir amaçla kullandıkları binaların depreme karşı güvenli olup olmadığının kontrolünü sağlamalılar. Deprem riskinin olduğu yerlerde yaşayan insanların tedirginliklerini giderecek şey deprem testi yaptırmaktır. Depremlerin çoğalması ile insanların aklına ‘deprem testi nasıl yapılır?’ sorusu gelmektedir. Öncelikle deprem testi yaptırabilmek için bazı hususlar vardır. Eğer yaşadığınız, çalıştığınız veya herhangi bir amaçla kullandığınız bina deprem güvenliği bakımından sizi tedirgin ediyorsa deprem konusunda uzman firmalara başvuru yapılıp binalarının durumunu kontrol ettirebilirler.
Bu deprem testleri binaların dayanıklılığını ölçer ve eğer bina deprem riskli ile hak sahipleri konu hakkında bilgilendirilir. Özellikle ülkemizde 2000 yılından önce inşa edilmiş binaların kontrolünü yapmak çok önemlidir. Bu sayede olası deprem durumlarında can ve mal kaybı azalacaktır. Binaların bu şekilde kontrolü yapılması ile ‘deprem testi nasıl yapılır?’ sorusunun cevabı alınmış olur.
Şirketimiz uzman teknik kadrosu tarafından binada yapılan çalışmalar neticesinde binanın durumu hakkında başvuru sahibine bilgi verilir; eğer bina deprem riskli ise binada alınması gereken önlemler hakkında ayrıca bilgilendirme yapılır. İnsanlar bu testleri yaptırarak bilgi sahibi olabilir ve birçok olumsuzluğun önüne geçilebilir.
Deprem Testi Yöntemleri
Deprem testi yöntemleri binanın durumuna, taşıyıcı sistem özelliğine göre değişmektedir. Betonarme bina, yığma bina, çelik bina, ahşap binaların deprem testi yöntemleri birbirinden farklıdır. Bu konuda şirketimizi arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz. Betonarme binaların deprem testi yöntemi ve Deprem testi nasıl yapılır? sorusunun cevabını aşağıda detayı ile vermeye çalıştık.
Öncelikle binanın mevcut projesi var ise bina projesine göre yerinde kontrol edilir; eğer binanın projesi yoksa binanın taşıyıcı sistem rölevesi tarafımızdan hazırlanır, bina beton dayanımının belirlenmesi için Bina taşıyıcılarından karot ile örnekler alınır; röntgen cihazı ile kolon, kiriş ve perde demirleri tespit edilir, binanın bulunduğu alan için zemin etüd raporu hazırlanır. Tüm bu veriler elde edildikten sonra bina 3D modellenip gerekli deprem analizleri yapılarak bina deprem riski belirlenir.
Tüm hesaplamalardan sonra bina deprem raporu hazırlanır ve başvuru sahibine teslim edilir ve binalarının deprem güvenliği hakkında bilgi verilir; bina depreme karşı güvenli değil ise ise binanın deprem karşı güvenli hale getirilmesi için güçlendirme veya kentsel dönüşüm kapsamında uzmanlarımız tarafından bilgilendirme yapılır. Deprem testi nasıl yapılır? Sorusunun cevabını öğrenmek için firmamızdan gerekli olan bilgileri öğrenebilirsiniz.