Kentsel Dönüşüm
Deprem riskli, ekonomik ömrü dolmuş binaların kentsel dönüşüm kanunu kapsamında depreme güvenli hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Genel olarak deprem riskli olduğu tespit edilen binaların yıkılıp modern, depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesi sürecine kentsel dönüşüm denilmektedir. Kentsel dönüşümün amacı eski, deprem riskli yapıların yenilenerek can ve mal güvenliğinin sağlanması doğal afetlerle gelebilecek zararın en aza indirgenmesidir. Şirketimiz uzman kadrosu ile sizlere kentsel dönüşüm alanında hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra bina güçlendirme, projelendirme, müteahhitlik ve deprem testi ve raporu hizmetlerini de sunmaktadır.
Kentsel dönüşüm için öncelikle mevcut binanın 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı tespiti yapılıp sonrasında riskli yapı tespit raporu hazırlanmalı; bina deprem riskli ise riskli yapı tespit raporunun ilgili idareden onayının alınması gerekmektedir. Bu noktadan sonra binadaki hak sahipleri bir araya gelerek binalarının yıkılıp yeniden yapılması gerekli tüm kararları alırlar. Şirketimiz tüm bu süreçte sizlere gerekli tüm bilgi ve hizmeti sunmaktadır; tüm detaylar için bizi arayınız.
DETAYLI BİLGİ VE HİZMET ALMAK İÇİN…
Kentsel Dönüşümün Aşamaları Nelerdir?
Kentsel dönüşüm son yıllarda sıklıkla gündemimizde olan önemli bir konudur. Özellikle deprem konusunda ciddi risk altında bulunan başta İstanbul, İzmir olmak üzere depreme güvenli olmayan, ekonomik ömrünü tamamlamış, çarpık yapılaşmanın bulunduğu şehirlerde ve bölgelerde deprem riskli yapıların can ve mal güvenliği için yıkılıp yeniden inşası için kentsel dönüşüm kanunu önemlidir. Kentsel dönüşümün süreci birçok aşamadan oluşmaktadır bu aşamalar aşağıda verilmiştir.
Kentsel dönüşüme girecek bina için öncelikli olarak bakanlık yetkili bir kuruluş olan şirketimize hak sahipleri tarafından riskli yapı tespit raporunun hazırlanması için başvuru yapılır. Uzman ekibimizin binada gerekli teknik çalışmaları yapmasından sonra bina için riskli yapı tespit raporu hazırlanır. Hazırlanan raporda bina deprem riskli ise ilgili idarenin raporu onayı alınır. Alınan rapor onayı ile bina tapu kütüğüne riskli yapı şerhi düşülerek bina kentsel dönüşüm kapsamına girmiş olur. Bu süreç ile ilgili binadaki hak sahiplerine bilgilendirme tebligatı yapılır; hak sahipleri isterler ise 15 gün içinde bu işleme itiraz edebilirler. Yapılan itiraz ilgili komisyonda görüşülüp bina risklidir kararı verilir ise bina kentsel dönüşüm kanunu kapsamına girmiş olur.
Bu aşama tamamlandıktan sonra binadaki hak sahipleri deprem riskli binaları için 60 gün içinde gerekli kararları almaları gerekmektedir. Aksi halde idarede tarafından ek 30 gün süre verilir bu süre sonunda deprem riskli bina yıkılır. Yeni binanın yönetmeliklere ve standartlara uygun olarak depreme güvenli inşaatının tamamlanması ile kentsel dönüşüm süreci tamamlanmış olur. Şirketimiz uzman kadrosu ile tüm süreci sizin için güvenilir ve doğru şekilde sizin için sürdürür.
Kentsel Dönüşüm Hizmetlerimiz
Şirketimiz, 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu’na ve Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği’ne uygun şekilde faaliyetlerini yürütmekte; doğal afet riskine karşı sağlam yapıların inşa edilmesi için çalışmaktadır. Kentsel dönüşüm kapsamında danışmanlık hizmeti almak isteyen, binasını yenilemek veya güçlendirmek isteyen herkes firmamızla iletişime geçebilir. Bu dönüşüm sürecinde mağduriyet yaşamamak için firmamız tarafından verilen danışmanlık hizmeti sayesinde binanızı, işyerinizi veya diğer gayrimenkullerinizi yenileyebilir ve sağlamlaştırabilirsiniz.